Setkání seniorů v Turnově

22.4.2011 16:42 Vladimír Krupa Generace 50+

“Setkání seniorů” v Turnově již po dvanácté

Tradiční nadregionální setkání s názvem “Setkání seniorů” se koná první sobotu v květnu, 7. 5. 2011, v prostorách kulturního domu Střelnice v Turnově. Název “Setkání seniorů” organizátoři stále nechávají beze změny, i když charakter pobožnosti je již jiný. První setkání se uskutečnilo před 12 lety a původní myšlenka byla opravdu o tom, udělat něco pro naše seniory. V prvních letech se vzpomínalo na počátky adventismu a na těžké doby zákazu církve. Každé setkání však bylo spíše povzbuzením a nikoliv jen nostalgickým vzpomínáním. Posléze “Setkání seniorů” dostávalo spontánně nový kabát, ubylo vzpomínek a pohledů do minulosti. Jen ten název zůstal. Současný charakter setkání je spíše o tom, že se sejdou návštěvníci nejen z blízkého okolí, ale i mnoha sborů Čech i Moravy a prožijí hezké chvíle u Božího slova, písní a společného zpěvu. Dopoledne má charakter klasické pobožnosti.

V odpoledním volném programu nebudou chybět Železnobrodské babky, Orchestr MO, houslista Josef Trdla, mandolínový soubor a další hosté. Bude prostor i pro krátké zamyšlení, povzbuzení a zkušenost. Fotografie s loňského setkání si můžete prohlédnout v galerii na adrese: www.turnov.casd.cz

Setkání seniorů začíná v 9 hodin, odpolední program začíná ve 14 hodin. Malé polední pohoštění bude zajištěno. Parkování je možné na velkém parkovišti před budovou.

Kontakt na organizátory: Marek Ondráček, telefon 777 224 624, e-mail mmo@centrum.cz