Sobotní škola pro iPhone a Android (anglicky)

26.8.2011 20:29 Vladimír Krupa Komunikace,Sobotní škola ,

Velmi užitečná aplikace pro uživatele iPhone/iPad/Android v angličtině. Obsahuje texty úkolů sobotní školy jak pro dospělé, tak pro děti a mládež a celou řadu dalších materiálů v dalších jazycích. Umožňuje psaní vlastních poznámek, takže může nahradit tištěné sešity.

Sobotní škola je pravidelnou součástí sobotních shromáždění adventistů. Na každé čtvrtletí je připraveno stěžejní studijní téma z Bible, které si žáci studují postupně každý den doma a v sobotu jednou za týden se scházejí ve skupině ke společnému zopakování, prohloubení a sdílení. Stejnojmenná aplikace “Sabbath School” přináší potřebné učební texty do mobilního telefonu nebo tabletu.

Stáhnout na iTunes pro iOS

Stáhnout na Android Market pro Android

Aplikace stahuje veškeré materiály ze serveru Generální konference jako soubory PDF, proto jejich načítání není okamžité a trvá delší dobu. Z toho důvodu je nutné si materiály natáhnout do zařízení přes WiFi připojení. Stahovaní přes EDGE je zoufale pomalé a téměř nepoužitelné. Důležité je, že pokud je jednotlivý úkol už jednou otevřen, tak zůstává uložen v dočasné (cache) paměti a je možné ho používat i bez připojení k internetu (offline režim). Aplikace není zcela stabilní a stává se, že zamrzne na některých úkonech, například s roztočeným kolečkem “Loading…” a aplikaci je nutné úplně vypnout a pak znovu zapnout.

Pro učitele jsou připraveny učitelské poznámky, které je pořeba zvolit v nastavení “Settings”.

V hlavní nabídce jsou tři tlačítka (viz obrázek níže), tlačítko “Study Guides” otevře nabídků kategorií úkolů podle věku.

Zvolením kategorie – například “Adult” – se načte seznam témat pro aktuální čtvrtletí a následně zvolení názvu úkolu – například “Lesson 9” se začne načítat text úkolu. Po načtení zůstává v paměti.

Tlačítko “Media” v hlavní nabídce otevře seznam instruktážních audio/video pořadů.

Celkově je aplikace velmi použitelná jak pro žáky tak i učitele a vynikající je především na cestách.