Běh Járy Krále 2012

Běh Járy Krále

v Jizerských horách 2012

Termín: 29.1.2012, začátek v 10,00

Věříme, že počasí bude dobré. Zvládli jsme to dříve i v mrazu a hustém sněžení. Zvládneme to i teď! Je to až neuvěřitelné, že se na běžkách scházíme už desátý rok.

Sraz Sejdeme se jako minulý rok na parkovišti na Jizerce pod Bukovcem. Je tam velké parkoviště, platí se 40 Kč na den. Na parkovišti v zadní části, směrem na východ, bývají odsud vidět Krkonoše.

GPS souřadnice srazu: N50°48.690 E15°21.185. Navigace: Jizerka (Kořenov) .

Sjezdaři mohou jet na Tanvaldský Špičák, v provozu je čtyřsedačková lanovka.

Pěší Setkání se už pravidelně účastní i ti, kteří momentálně na běžky nemohou. Místo je pro ně ideální, jde chodit i bez běžek. Po cestě k Jizerce chodí více lidí.

Běžkaři Chceme teď na jubilejní ročník zkusit něco nového. Pojedeme do Polska!

Přechod je od parkoviště asi 2 km, další 1km je polské Orle. Je to hodně z kopce! Ale dobře tam vaří, dá se posedět. Nejkratší trasa je tedy asi 7 km. Delší trasa povede přes Velkou Jizerskou louku na Drwale a zpět. Občerstvení v Orle přijde vhod hlavně při cestě zpět. To bude 15km. No a možná se najdou i tací, kteří zkusíme udělat okruh na Smrk a zpět podél čs.polských hranic. To vychází na 30km.

Trasa 7 km: (modrá) Jizerka, zprava okolo Bukovce, hranice, Orle. Zpět hranice, osada Jizerka po žluté turistické a pak po silnici zpět.

Trasa 15 km: (červená) Z Orle pojedeme směrem na Drwale. Vielka Izera, Drwale. Zpět stejnou cestou podél Jizery resp. uvidíme, jaké tam budou připravené stopy.

Trasa 30 km (zelená): z Drwale dále na Stog Izerski, hranice, Smrk a zpět Nebeský žebřík, Předěl, Jizerka. Jen tam neni žádná “cílová hospoda”. Takže občerstvení s sebou. Nebo se dá z Předělu zajet na Smědavu.

Chceme tímto způsobem připomenout životní běh člověka, kterého jsme měli velice rádi. Jára miloval Boha a svou rodinu, miloval staré Peugeoty a pak miloval hory. Jsou lidé, kteří do našeho života přijdou a zanechají v něm velkou nesmazatelnou stopu. Tím pro každého z nás Jára jistě byl.

Platí o něm slova bible:  Boj výborný bojoval jsem, běh jsem dokonal, víru jsem zachoval.” (2Tim 4,6)

Za pořadatele: Královi a Bouškovi