Aplikace Sbory pro iPhone a Android

10.3.2012 23:26 Vladimír Krupa Komunikace ,

Oddělení komunikace Českého sdružení v uplynulých měsících připravilo aplikaci Sbory pro chytré telefony iPhone a Android. Aplikace jsou zdarma ke stažení v online obchodech iTunes a Android Market. Aplikace umožňuje stáhnout aktuální adresář sborů Českého, Moravskoslezského a Slovenského sdružení do vašeho iPhonu nebo telefonu s Androidem. Na mobilních telefonech s jiným operačním systémem ji pochopitelně nelze instalovat. Aplikace je primárně určena pro rychlé vyhledávání sborů a kontaktů kazatelů, ale má i další možnosti pro sborové činovníky a kazatele. Tuto aplikaci si užijí jak mladí lidé, kteří cestují na akce v jiných sborech, nebo nastoupí do školy v neznámém městě, stejně tak lidé na dovolených, kteří by rádi v sobotu navštívili nejbližší sbor a zúčastnili se bohoslužeb.

Jak najdu sbor ve svém okolí?

Po instalaci a následném spuštění se otevře první okno s částí mapy České a Slovenské republiky, na které se postupně zobrazí jednotlivé sbory v podobě barevných špendlíků a také modrá kulička, která představuje místo, kde se na mapě nacházím. Zmáčknutím tlačítka Pozice v pravém horním rohu se mapa přiblíží a ukáže sbory v okruhu asi deseti kilometrů kolem mne. Pak mi stačí vybrat sbor a ťuknout na hlavičku špendlíku a zobrazí se název sboru a zodpovědný kazatel. Pokud chci vědět další informace o sboru nebo kazateli, ťuknu vedle názvu sboru na modré tlačítko a otevře se okno, kde jsou podrobné údaje o sboru. Pokud chci rychle najít cestu k tomuto sboru, zmáčknu tlačítko Místo, kde je adresa shromáždění a telefon sám spustí aplikaci Mapy a nakreslí na mapě několik cest ke zvolenému sboru. A pak už jen stačí vyrazit.