Den pro ADRU v Ústí nad Labem

22.5.2016 10:15 Administrátor Sbory

Den pro ADRU – charitativní běh, inline bruslení a sportovní den pro celou rodinu

V neděli 12. června 2016 od 9 hodin se v Městských sadech (park u polikliniky) v Ústí nad Labem uskuteční již 2. ročník sportovně-charitativní akce s názvem Den pro ADRU.

Prvním bodem zajímavého programu bude od 10:00 závod na inline bruslích. Postupně budou startovat děti podle věkových kategorií, poté následuje lidový závod pro méně zdatné sportovce o délce 1,25 km. Start hlavního charitativního inline závodu na 10 km bude v 11:00.

Hlavním odpoledním programem bude od 14:00 běžecký závod. Postupně budou startovat děti, následuje lidový běh o délce 1,25 km a v 15:00 je start hlavního charitativního běžeckého závodu na 10 km.

Novinkou letošního ročníku bude vložený exhibiční běžecký závod hokejistů z HC Slovan Ústí nad Labem. Své sportovní umění předvedou také místní fotbalisté, basketbalisté, volejbalisté a florbalisté. Hráči z těchto týmů se také zúčastní běžeckého závodu.

Startovné běžeckého a inline závodu na 10 km ve výši 200,- Kč bude určeno na projekt Nadace ADRA – pro děti z ZDVOP (Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc) Střekováček se sídlem při Dětském domově a Školní jídelně Ústí nad Labem, Truhlářova 16, příspěvková organizace, jehož zřizovatelem je Ústecký kraj. Na stejný projekt budou určené i finanční prostředky, které dobrovolně přispějí účastníci dětského a lidového závodu, vybrané příspěvky dobrovolníky do zapečetěných pokladen a výtěžek z tomboly, kde budou různé předměty od ústeckých sportovců a partnerů akce. Nebude chybět i autogramiáda a show různých sportovních klubů.

Účast přislíbila i Renata Horáková z Děčína, která uběhla jako první žena v Česku 100 maratonů. Sto maratonů v ČR dosáhlo zatím jen 63 mužů. Je to bývalá gymnastka a maraton uběhne za cca 4 až 5 hodin. V roce 2011 zvítězila na mistrovství republiky v běhu na 24 hodin a kvalifikovala se na MS.

Součástí celé akce budou doprovodné programy, zábava pro děti, stánky s občerstvením. Vstup na akci a dětské atrakce je zdarma.

Hlavním pořadatelem akce je Sbor Církve adventistů s. d. Ústí nad Labem, spolupořadateli jsou Veronika Vágnerová – VitaSport.cz, Ondřej Thor – InlineSkating.cz a Petr Oravec – GTX rekuperace s.r.o., a to za podpory UJEP, Dobrovolnického centra z. s., Univerzitního dobrovolnického centra UJEP, Nadace ADRA a dalších partnerů. Peníze je možné zasílat na transparentní účet číslo: 2300718777/2010 – po akci budou veškeré peníze poslány na účet Nadace ADRA.

Datum konání akce: neděle 12. června 2016 od 9 hodin. Kontakt na hlavního pořadatele: Miroslav Bísek, tel. 739 345 675, e-mail mirosla.vbisek@gmail.com

Přihlášení na hlavní závod a více informací na webové adrese: www.denproadru.cz