I píseň pomáhá

4.5.2016 23:34 Administrátor Sbory

Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha – Smíchov, Peroutkova 57 ve spolupráci s nadací ADRA Vás zvou v sobotu 14. května od 17 hodin na benefiční koncert „I píseň pomáhá“ na podporu Jasmínky Tomkové.

Je dobré se občas v životě zastavit. V těchto okamžicích více a citlivěji vnímáme své okolí.
7,5letá Jasmínka Tomková zažila v lednu 2014 spolu se svou sestrou Anežkou těžkou autonehodu, kdy byly nezaviněně poraženy bezohledným řidičem. Anežka se z úrazu dostala, ale Jasmínka zůstala téměř nepohyblivá a slovně nekomunikující. Svůj stav snáší statečně, často se usmívá, hodně se snaží a s viditelnou radostí reaguje na všechny vhodné podněty. Neobejde se však bez neustálé 24hodinové péče maminky samoživitelky, jež zahrnuje např. oblékání, přebalování, polohování, krmení speciální stravou, využívání rehabilitačních a stimulačních pomůcek, rozvoj emoční i intelektuální stránky, aj.

jasmina

Nejobtížnější je pro její maminku jakékoliv nošení – od přeložení z postele na speciální židli, nakládání do auta nejen dcerky, ale i kočárku, a přenášení Jasmínky z druhého patra po schodech do a z auta. Jasmínka v současné době váží 25 kg. Třikrát týdně navštěvuje speciální školu, absolvuje rehabilitace a návštěvy lékařů. Úřad práce v místě bydliště vyhověl žádosti o příspěvek na venkovní a vnitřní domovní plošinu včetně instalace, ale maminka musí doplatit ještě 11 400 Kč. Aby byla péče o Jasmínku v budoucnu jednodušší, je třeba taktéž provést nutné úpravy bytu. A právě na tyto účely budou použity Vaše dary. Vstupné na benefiční koncert je dobrovolné.

smichov

Děkujeme, že nám budete nápomocni, děkujeme za Vaši ochotu. Číslo účtu, na nějž je možné zaslat dar, je účet veřejné sbírky Nadace ADRA 57333375/0300, v. s. 223.
Sbírka v rámci benefičního koncertu je povolena Magistrátem hl. m. Prahy, č.j.: S-MHMP/980701/2013.

Benefiční koncert se uskuteční v modlitebně Církve adventistů sedmého dne, Peroutkova 57, Praha 5 – Malvazinky. V rámci koncertu vystoupí Smíchovský pěvecký sbor, komorní soubor FIDES a další hosté.

Dopravní spojení: metro trasa B – stanice Anděl; bus č. 137 – stanice Urbanova.

Pavel Bláha, koordinátor práce s veřejností sboru Církve adventistů sedmého dne Praha – Smíchov