Příběhy, které neskončily v šuplíku

26.1.2017 23:08 David Čančík Sbory

sobota 11. února 2017

MUDr. Marek Miškej

Lékař Marek Miškej působí na oddělení chirurgie páteře Karvinské hornické nemocnice jako ortopéd-spondylochirurg. Jeho jméno se objevuje v souvislosti s unikátními operacemi na páteři, v poslední době miniinvazivními přístupy. O jeho odborné rady a pomoc ho žádají nemocní takřka z celé republiky. „ Patří k nejlepším v miniinvazivních operacích páteře. Je na něj spolehnutí a vždy si najde čas na to, aby promluvil s pacienty,“ chválí svého kolegu primář oddělení chirurgie páteře David Buzek.

Stal se vítězem celostátní ankety „Lékař roku 2010“ v kategorii lékař lůžkového zařízení. O jeho profesionálním a velmi lidském přístupu ke všem pacientům vypovídá řada děkovných a pochvalných dopisů. A jak jej hodnotí ošetřovatelský personál? „Je to člověk, kterého bychom „naklonovali“, neboť takových lidí by bylo potřeba více“, dodává slova chvály také staniční sestra oddělení chirurgie páteře Martina Křístková.

Za oceněním chirurga Marka Miškeje zřejmě stojí mimo jiné jeho optimistický přístup k životu, který se snaží přenést na lidi okolo sebe. Lékaře Marka Miškeje provází životem rovněž hudba. Jeho vlastní tvorba přináší posluchačům víru, radost a naději. Hledá zároveň odpověď na otázku: „Co má největší hodnotu v životě?“

Zveme Vás na setkání s MUDr. Markem Miškejem, které se uskuteční v sobotu 11. února 2017 v 17 hodin v modlitebně Církve adventistů sedmého dne, Peroutkova 57, Praha 5 – Malvazinky.