Příběhy, které neskončily v šuplíku

Zveme Vás k podzimní části cyklu „Příběhy, které neskončily v šuplíku“ k setkání se známými osobnostmi.

Setkání s biskupem Václavem Malým – sobota 21. října v 17 hodin

Vyprávění nejen o jeho osobním životě, ale také zamyšlení nad aktuálními tématy:   …Jak přispěla vlastní životní zkušenost k jeho zájmu o společenské a politické otázky ….  Jít tam, kde nejsou viditelné úspěchy hned … Ochrana lidských práv by měla být důležitá pro všechny …. O nenávisti, nesnášenlivosti … Miluj svého bližního:  „Neznamená to ale, že by se člověk neměl postavit proti zlu, pokud ten druhý něco zlého činí“.

Setkání obohatí hudbou houslistka Karin Kašparová, studentka HAMU.

„Touha věků“ – komponovaný pořad v podání Alfréda Strejčka, klavíristky Jitky Čechové a violoncellisty Jana Páleníčka – sobota 4. listopadu v 17 hodin

Bylo již sepsáno mnoho „životopisů“ Ježíše Krista. Kniha americké spisovatelky Ellen Gould Whiteové„Touha věků“, která v prvním vydání vyšla již před sto lety, jedinečným způsobem představuje život a dílo osobnosti, která velmi výrazně ovlivnila historii lidstva. Nikdo nikdy nebyl tak odsuzován nebo naopak oslavován jako on. Nikdo neměl tolik následovníků, ale také tolik pronásledovatelů.

Místo konání: modlitebna Církve adventistů sedmého dne, Peroutkova 57, Praha 5 – Malvazinky.

Dopravní spojení: metro trasa B – stanice Anděl (výstup směr Na Knížecí), dále bus č. 137 – stanice Urbanova.

Pavel Bláha, sbor Církve adventistů sedmého dne Praha – Smíchov