Křesťanská nakladatelství

Tyto stránky jsou uvedeny proto, že je zde možno získat literaturu a mnoho dalších materiálů k tématům rodiny, výchovy, vztahů, práce s dětmi atd.

Samuel – Biblická práce pro děti

Starodejvická 8, Praha 6, 160 00
www.samuelcz.com
knihkupectvi@samuelcz.com

Portál

Klapkova 2, Praha 8, 182 00
Tel.: 283 028 203, fax: 283 028 208
www.portal.cz
obchod@portal.cz

Tim 2,2 o.s.

Lešetínská 22, Praha – Hor. Počernice, 193 00
Tel./fax: 281 926 563
tim22@centrum.cz

Křesťanské stránky o rodině (ŘKC)

Víra

Na tomto křesťanském portálu najdete mnoho materiálu týkajícího se obecně víry, duchovního života, ale i rodiny, manželství, výchovy dětí atd. Nejpřínosnější je možnost přečíst si (stáhnout) celé kapitoly vybrané z prezentovaných knih. Tento materiál je obohacující sám o sobě a navíc je určitým vhledem do celé knihy, která je tímto prostřednictvím nabízena.
www.vira.cz

Rodiny.cz

Tyto stránky jsou uvedeny proto, že je zde možno získat kontakty na odbornou pomoc prostřednictvím center pro rodinu. Poradny Center však nemají zatím jednotnou (společnou) databázi. Pokud hledáte psychologa či poradnu pro PPR ve vaší blízkosti, je třeba se obrátit přímo na konkrétní Centrum pro rodinu, kde Vám ochotně poradí. Některá Centra mají už kontakt uveden přímo na svých stránkách, kam se dostanete přes www.rodiny.cz

Některé kontakty na psychologické poradenství zaměřené na problematiku rodinných a partnerských vztahů možno získat například:
pro Prahu na:

Centru pro rodinu při Arcibiskupství pražském
Thákurova 3,160 00Praha 6
www.rodiny.cz/centra/praha.htm
cpr@iol.cz

pro východní Čechy na:
www.diecezehk.cz

Sekulární stránky o rodině

Tyto stránky jsou uvedeny proto, že je zde možno získat mnoho užitečných informací a nápadů o rodině. Je zde řešena problematika práva, výchovy, partnerských vztahů, zdraví, výživy, poradenství atd.

Rodina – každodeník o dětech a rodičích

www.rodina.cz

Společnost pro podporu rodiny

Další odkazy

www.miminka.cz/
www.kojeni.cz/
www.emimino.cz/

Domácí násilí

Se smutkem je nutno konstatovat, že s domácím násilím se setkáváme i v křesťanském prostředí. Proto jsou uvedeny i tyto stránky, které Vám pomohou nejen orientovat se v problematice, ale přinesou i konkrétní rady pro krizové situace a mnoho odkazů na odbornou pomoc.
www.bkb.cz
www.domacinasili.cz