ADRA hledá dobrovolníky

7. 5. 2011 20:00 Vladimír Krupa Komunikace

ADRA Všeobecná fakultní nemocnice

Chcete pomáhat lidem? Staňte se dobrovolníky!

Jste-li pracující, student, nezaměstnaný, důchodce nebo pokud jste na rodičovské dovolené či máte chvilku volného času, který byste chtěli věnovat něčemu prospěšnému, je zde šance pro vás. Dobrovolnické centrum ADRA  právě hledá dobrovolníky. Nabízíme vám možnost dobrovolné práce s pacienty vybraných klinik Všeobecné fakultní nemocnice v Praze .

„Hledáme někoho, kdo si bude s těmito lidmi povídat, číst knihy, kreslit, zpívat nebo je doprovázet na procházky. Samozřejmě se ale nebudeme bránit, pokud někdo bude chtít realizovat vlastní zajímavé programy,“ sděluje Alena Skutilová, koordinátorka Dobrovolnického centra ADRA.

Pokud si nejste jistí, že jste pro takovou práci ti praví, neobávejte se. Je pro Vás připraven odpolední výcvik, který se uskuteční v neděli 15. května 2011 od 14.00 do 19.00 hodin v sále prof. Charváta na III. int. klinice v areálu VFN, U nemocnice 2, Karlovo nám., Praha 2.

Dobrovolnické centrum pro vás bude rovněž zajišťovat supervizi, pojištění a proplácení cestovného. „Na závěr nutno říci, že dobrovolníci nenahrazují personál, ale přinášejí něco navíc. Obohacují tak nejen jiné, ale i sami sebe. Studenti a nezaměstnaní získávají také praxi, zkušenosti a informace, které vedou k jejich lepšímu uplatnění na trhu práce,“ dodává Skutilová.

Zájemci o výcvik se mohou přihlásit do pátku 13.5.2011 na adresu: Alena Skutilová, ADRA, Klikatá 90c, Praha 5, nebo e-mailem na alena.skutilova@adra.cz, kontaktní tel. 736 673 382.