Proběhlo slavnostní konferenční shromáždění Českého sdružení

3. 6. 2011 09:46 Jiří Tomášek České sdružení

Kongresové centrum ALDIS v Hradci Králové bylo v sobotu 28. května místem, kde proběhlo slavnostní konferenční shromáždění Českého sdružení Církve adventistů sedmého dne. Až 1400 návštěvníků z mnoha sborů Českého sdružení se zúčastnilo bohatého dopoledního programu, jehož vrcholem byla bohoslužba s kázáním hosta konference bratra Karla Nowaka, vedoucího oddělení náboženské svobody při Evroafrické divizi, na text Lukášova evangelia 24. kapitoly. Odpolední bohoslužba vděčnosti se netýkala pouze uplynulého období života českých sborů, ale soustředila se také na výhled a vizi do dalších čtyř let. Výrazným rysem celého shromáždění byl velmi pestrý program, na kterém se podílelo přibližně 230 účinkujících z řad církve, ale i několik pozvaných hostů. Nechyběly mnohé sborové písně, společné chvály, program pro děti, instrumentální hudební vystoupení ani odpolední příspěvky dětí a mladých. Slavností shromáždění bylo zakončeno kázáním předsedy Českého sdružení Pavla Zvolánka a závěrečným požehnáním všech přítomných vysvěcenými kazateli.

Záznam ze slavnostního shromáždění konference Českého sdružení vysílá internetová televize HopeTV v sobotu 11. 6. 2011 od 14 hodin. Fotografie ze slavnostního shromáždění si můžete prohlédnout zde.