Biblický týden se přehoupl do druhé poloviny

2. 8. 2012 21:10 Vladimír Krupa České sdružení

Od neděle 29. července probíhá v rekreačním středisku Immanuel u Ždírce nad Doubravou Biblický týden Českého sdružení. Více než 150 účastníků ze sborů v Čechách, ale i z Moravy a Slezska, se setkává u přednášek Jona Pauliena, děkana teologické fakulty na Loma Linda University v USA. Tématem jsou Pavlovy listy Tesalonickým, které Jon Paulien nejen vykládá, ale také prakticky aplikuje do života Ježíšových následovníků v dnešní době. Velmi inspirativní je i ranní rozjímání kazatele Miroslava Kysílka nad modlitbou Otče náš a spirituality.

Program Biblického týdne zahrnuje i další aktivity – workshopy, sportovní odpoledne, výlety do okolí či vystoupení zajímavých hostů. V úterý to byl například evangelický duchovní, poradce pro duchovní službu a koordinátor duchovní služby na Generálním ředitelství Vězeňské služby Mgr. Bohdan Pivoňka spolu s Renatou Balcarovou, předsedkyní Vězeňské duchovenské péče (VDP).

Hlavní program Biblického týdne je každý den od 9 do 12 hod in přenášen přímým přenosem internetovou televizí HopeTV. Odvysílána bude i páteční večerní bohoslužba (od 19:30 hod.), následný koncert písničkáře Slávka Klecandra a sobotní bohoslužba s kázáním od 10 hodin.