11. zasedání Výboru Českého sdružení

18. 12. 2013 01:00 Vladimír Krupa České sdružení

Na 11. zasedání Výboru českého sdružení 1. prosince 2013 byla přijata následující rozhodnutí:

1. Personální rozhodnutí

a) Bylo rozhodnuto o stěhování kazatelů v roce 2014:

• Pavel Smolka: sbor Příbram, Štětkovice, skup. Sedlčany
  • Jan Mráček: sbor Klatovy, Domažlice, Tachov (sbor Tachov dosud spadal ke sboru Cheb)
  • M. Lindtner (stávající kazatel sborů K. Vary a Sokolov) bude mít nově odpovědnost i za sbor Cheb.
  • Jan Matoušek: sbor Most-Chomutov a spolupráce v přilehlé oblasti sborů s místním kazatelem Z. Jonczym
  • Ivan Michalec: sbor Litoměřice, Roudnice nad Labem a nově přiřazen sbor Česká Lípa
  • Mikuláš Stehlík: sbor Písek, Strakonice, skupina Protivín
  • Jiří Koun: sbor Trutnov, Vrchlabí, Úpice, Dvůr Králové
  • Vedení ČS prozatím nerozhodlo o odpovědném kazateli pro sbor Tábor a J. Hradec.

b) Vysvěcení R. Hampachera za staršího sborů

Na základě žádosti ze sborů Jablonec nad Nisou, Rokytnice nad Jizerou a Zásada-Zbytky a rozhodnutí jejich členských shromáždění VČS odsouhlasil vysvěcení neordinovaného kazatele R. Hampachera za staršího těchto sborů.

2. Administrativní rozhodnutí

Výbor se podrobně zabýval jednotlivými návrhy ze sborů ČS pro agendu konference Česko-Slovenské unie v roce 2014 a schválil plán ČS na rok 2014. Dále výbor odsouhlasil dílčí kroky v přípravě koncepce péče o seniory a zabýval se právní transformací Společenského centra Londýnská. Byl zvolen také přípravný výbor pro konferenci ČS, která proběhne v roce 2015.

3. Hospodářská rozhodnutí

VČS odsouhlasil rozpočet na rok 2014. Rozhodl o prodeji sborové budovy v Pardubicích, příspěvku 159 tisíc Kč na zateplení objektu modlitebny v Červeném Kostelci, prodeji bytu v Mladé Boleslavi a naopak zakoupení bytu pro kazatele P. Harasteje. Výbor odsouhlasil také vznik sociálního fondu pro děti a mládež, jehož záměrem je podpořit děti a mládež ze sociálně slabých rodin při účasti na akcích a aktivitách pořádaných pro ně církví.