Setkání zástupců sociálních aktivit

17. 10. 2016 18:57 David Čančík Sociální činnost

V neděli 9. října 2016 proběhlo Setkání koordinátorů, realizátorů a zájemců o sociální aktivity ze sborů Českého sdružení Církve adventistů sedmého dne.

Akce se zúčastnili koordinátoři a zástupci 10 sociálních projektů z Prahy, Chomutova, Sokolova, Č. Budějovic, Klatov, Ledče n. Sáz. Jejich projekty pomáhají sociálně, materiálně

a zdravotně potřebným osobám v domácnostech, komunitě nebo prostřednictvím dobrovolnické služby i ve zdravotnických zařízeních.

Účastníci setkání měli možnost se sdílet, radit, učit a také duchovně povzbudit pro další službu. Vzdělávací část vedl předseda Grantové komise ČS, Petr Kafka. Vzdělávání bylo zaměřeno na prevenci nejčastějších administrativních a účetních chyb, které provázejí realizaci sociálních projektů. Přítomní zástupci projektů se také dozvěděli podrobnosti ke grantovému řízení Čs. sdružení na sociální projekty v roce  2017. Většina z nich je rozhodnutá v sociálních aktivitách pokračovat a v rámci grantové výzvy připravit a podat svůj projekt.

Jednání se zúčastnila i členka Grantové komise ČS, Martina Zdražilová. „Setkání s realizátory projektů tváří v tvář mne velmi obohatilo“, říká M. Zdražilová. „Vnímám i nad těmi žádostmi, že je za projekty velmi mnoho úsilí a práce, ale po neděli se mi vše snad ještě více propojilo

a vidím, s jakým nasazením do toho všeho realizátoři jdou. A to často s minimálním zázemím. Proto také velmi oceňuji, že se, jako vedoucí, snažíte být maximálně nápomocni hlavně s tou obšírnou administrativou.“

Sbory a organizace při ČS CASD jsou pozvány rozvinout svou sociální, diakonickou a pastorační činnost.

Grantová nabídka je zveřejněna ZDE.

Celková částka uvolněná pro rok 2017 je 800 000,- Kč. Finanční prostředky pocházejí z majetkového vyrovnání státu s církvemi.

Daniel Hrdinka, vedoucí Odd. diakonie a soc. služby

setkani-soc-aktivit-2016-1 setkani-soc-aktivit-2016-2