Koncert Pražákova kvarteta se svátečním slovem

20. 3. 2019 13:35 David Čančík Sbory

Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha – Smíchov vás zve na koncert Pražákova kvarteta. Zazní díla J. Haydna, F. Schuberta a A. Dvořáka. Připraveno je sváteční slovo pastora Josefa Cepla.

Připravený program může každého z návštěvníků obohatit krásou hudby a slovem naděje.

Pražákovo kvarteto hraje ve složení  Jana Vonášková  – 1. housle,  Vlastimil Holek – 2. housle,

Josef Klusoň  – viola a Michal Kaňka  – violoncello.

Všichni členové jsou absolventi Pražské  konzervatoře a Akademie múzických umění. Komorní hru studovali u členů Vlachova, Pražského a Smetanova kvarteta.  Zároveň  byli v kontaktu s univerzitou  v Cincinnati, kde studovali zejména hudbu 2. Vídeňské školy. V roce 1979  získalo Pražákovo kvarteto  1.cenu  v soutěži Pražského jara, ale již  rok předtím  zvítězilo v prestižní mezinárodní soutěži ve francouzském  Evianu. Od té doby se soubor stal pravidelným hostem na všech mezinárodních pódiích jak v Evropě a v Severní Americe, tak v Japonsku a Austrálii.

Během své 40ti leté kariéry natočilo Pražákovo kvarteto  na 50 kompaktních disků u francouzské firmy Praga Digitals, kde zaznamenalo kompletní  kvartetní dílo  Beethovena,Brahmse, Schuberta,

2. Vídeňské školy  a všechna významná díla českých skladatelů, za které obdrželo bezpočet mezinárodních ocenění.

Koncert se uskuteční  v sobotu 13. dubna 2019 v 17 hodin v modlitebně Církve adventistů sedmého dne, Peroutkova 57, Praha 5. Vstup je volný.

Dopravní spojení: metro trasa B – stanice Anděl (výstup směr Na Knížecí), dále bus č. 137 – stanice Urbanova.