Setkání generace (nejen) 50+

,
1

V krásném prostředí Beskyd se v posledním červnovém týdnu sešli v hotelu Sůkenická příznivci a přátelé pravidelných setkávání lidí z generace 50+. Krásné počasí dovolilo účastníkům prožít hezké chvíle nejen ve společném sdílení se, zpěvu, modlitbách, zamyšlení a diskuzích, ale přálo i aktivnímu objevování bližší i vzdálenější krajiny.

„Atmosféra byla úžasná,“ uvedl Miroslav Starý, vedoucí oddělení generace 50+, „protože jsme mohli od sebe vzájemně mnohé přijímat bez ohledu na širší spektrum generací. Navíc jsme vnímali Boží přiznání. Mohli jsme se vzájemně povzbudit sdílením zkušeností. Odjížděli jsme domů sice trochu unaveni, ale přesto obohaceni novou inspirací, zvláštně odpočatí a s nově nabitou energií.“

Každý se snažil přispět něčím pro dobro druhých, a tak každé ráno proběhlo cvičení pod odborným dohledem profesionálních osobních trenérů, kteří účastníky rozpohybovali bez ohledu na věk a přitom ještě pobavili. S ornitologem Jiřím se přítomní učili rozpoznávat ptáky a jejich zpěv a zvyky. Večery byly věnovány studiu 16. kapitoly knihy Skutky apoštolů a rána listu Pavla Filipenským o radosti v několika podobách. „Děkuji všem účastníkům, že na pobyt dorazili s chutí rozdávat svá obdarování pro dobro skupiny a těším se na další setkání, které proběhne v Luhačovicích,“ dodal Starý.

Více informací o činnosti generace 50+ najdete zde.