Tornádo ve Stebně

,
Img_8557

Dnes jsme byli nabídnout (jménem ADRA, DC ADRA Chomutov a sbor CASD Horizont) pomoc a připravenost pro spolupráci občanům obce Stebno (poblíž Kryr). I tam a v Petrohradě i Blatně totiž prošlo tornádo a zanechalo za sebou opravdovou spoušť.

Dříve, než bude domluvena konkrétní podpora materiálových potřeb a spirituální péče, dovolil bych si několik postřehů:

1. Budeme vděční, když se zapojí co největší počet lidí do veřejné sbírky. Můžete tak učinit zde: https://www.darujme.cz/projekt/1480
  2. Materiální pomoc budeme vyhlašovat až v dalších dnech, a to na základě skutečných potřeb lidí z postižených obcí – můžete sledovat FB stránky DC ADRA Chomutov, kde naleznete výzvu pro zapojení se do pomoci.
  3. Smekáme před jednotkami IZS. Modlíme se za ně, obyvatele obcí, za správnou podporu a načasování pomoci. Děkujeme!!!
  4. Modleme se, prosím, za klidné počasí bez přívalových dešťů. Při pohledu na děravé střechy jsem pocítil opravdovou úzkost. Obávám se, že do odstraňování škod mohou zasáhnout další komplikace. Za vaše modlitby děkuji.

Za sbor CASD Horizont a DC ADRA,
J. Matoušek