Ve jménu krále!

,
Ve jménu krále

My, Jiří, řečený z Kunštátu a Poděbrad, z Boží milosti král český, zveme všechny, kdo mají otevřenou mysl a statečné srdce, na rytířskou výpravu.

Cíl její zatím tajný jest, ale důležitý velmi!

Vydejte se společně se svým rytířským řádem za dobrodružstvím!

Logo-1

A tak se také stalo! S hrdostí na naše odvážné oddíly, Vám chceme podat zprávu, že 14 nejudatnějších oddílů Klubu pathfinder ze sdružení českého uposlechlo výzvu krále Jiřího a vydalo se na nelehkou misi.

Do letošní Robinzonády, kterou tentokrát organizuje oblast „Divoký západ“ se zaregistrovalo 220 účastníků. Díky podmínkám, které panují v posledním více než roce nejen v České republice, jsme připravili model, který umožnil i takto velké skupině účast na společné akci. Robinzonáda je rozprostřena po celém území ČS a jednotlivé oddíly (rytířské řády) jsou spolu propojeny jednotným obsahem (úkolem) a prostřednictvím sociálních sítí, vzájemně sledují svůj postup. Na facebooku pak sdílí fotografie dokazující to, jak se popasovali s tou kterou překážkou nebo výzvou.

Mapa
Přehled míst, kde všude se právě teď nachází rytířské řády (družiny KP), které přijaly výzvu krále Jiřího.

V blízkosti každého rytířského řádu (každého oddílu) se nachází dva královy poslové (rádcové), tedy téměř 30 mužů a žen ve službě krále. Ti připravují cestu jednotlivým rytířským řádům. Všichni tak podstupují na různých místech, ve stejný čas, podobným výzvám.

Několikrát za den, v určený čas, se se sobě věrnými rytíři spojí sám král Jiří. Všichni jej mohou vidět a slyšet. Dodává jim odvahy, zušlechťuje jejich mysl, pozdvihuje jejich zrak k Hospodinu a vyzývá je ke splnění mise.

První promluva krále k rytířům (pátek večer)

Budeme i nadále sledovat jejich kroky, odvážná rozhodnutí a statečné činy, abychom Vás mohli opět informovat. Myslete proto na ně, vždyť se narodili do nelehké doby. Kéž je jim Hospodin milostiv.