Zpráva z 16. zasedání Výboru Českého sdružení

,
Banner-aktuality-830-415

V neděli 30. ledna 2022 proběhlo pravidelné zasedání VČS. Výbor se i tentokrát setkal online.

Přehled rozhodnutí:

Administrativní rozhodnutí

• Milan Mareš – kaplanské pověření

VČS pověřil Milana Mareše ke kaplanské službě ve věznici Pardubice. Kaplanský úvazek bude ve výši 0,4.

• Efektivní model řízení církve

VČS zpracoval odpovědi na otázky předložené Výborem ČSU.

• Trvale podporujeme konkrétní kroky, které povedou k efektivnějšímu nastavení modelu řízení církve a usilujeme o úpravy, které odpovídají aktuálním potřebám.
  • Požadujeme, aby výsledky dosavadní práce byly zhodnoceny delegáty konference ČSU.

Personální rozhodnutí

• Zahájení procesu ordinace

VČS rozhodl o započetí procesu ordinace kazatelů Tomáše Duchoně a Marka Jonáše.

• Další pověření kazatelů v důchodu

VČS prodloužil pověření Mikuláši Stehlíkovi pro sbory Písek, Strakonice, Protivín a Tábor a Pavlu Šimkovi pro sbory Karlovy Vary a Sokolov. V obou případech do léta 2023.

• Aleš Kocián

VČS upravil kazatelský úvazek Aleše Kociána na 0,4 pro sbory Ledeč nad Sázavou, Havlíčkův Brod a skupinu Chotěboř, a to maximálně do léta 2024. VČS souhlasí s jeho kaplanským úvazkem 0,6 ve věznici Světlá nad Sázavou.

• Patrik Nehyba

VČS rozhodl o ukončení pověření Patrika Nehyby pro sbory Poděbrady, Kolín, Brandýs nad Labem a Neratovice (s platností od léta 2022), z důvodu jeho rozhodnutí trvale se přestěhovat na jedno místo. S Patrikem Nehybou budeme nadále v komunikaci ohledně případných možností jeho uplatnění na jiné pracovní pozici.

• Benjamín Pavlík

VČS přijal Benjamína Pavlíka do nástupní praxe od 1. ledna 2023.

• Změny v obsazení kazatelských míst v roce 2022

VČS rozhodl o následujících změnách kazatelské péče o sbory ČS:

• Poděbrady, Kolín, Brandýs nad Labem a Neratovice – Roman Hampacher  (E. Miškej – ordinovaný kazatel).
  • Trutnov, Vrchlabí, Úpice a Dvůr Králové – Ivan Michalec.
  • Jablonec nad Nisou, Horní Rokytnice, Zásada-Zbytky a Liberec-Generace víry – Jiří Koun.
  • Litoměřice, Česká Lípa a Roudnice nad Labem – Benjamín Pavlík (od 1. 1. 2023, Jaromír Loder – ordinovaný kazatel a vedoucí nástupní praxe), do 1. 1. 2023 Jaromír Loder.
  • Obsazení sborů Praha-Lhotka, Praha-Strašnice a skupiny Praha-Melantrichova po odchodu Jaromíra Lodera se bude řešit na dubnovém zasedání VČS.

Hospodářská rozhodnutí

• Záměr prodeje staré modlitebny ve Vrchlabí

VČS schválil záměr prodeje objektu staré modlitebny ve Vrchlabí.

• Záměr rekonstrukce modlitebny Hradec Králové

VČS schválil záměr rekonstrukce modlitebny v Hradci Králové.

Příští setkání Výboru ČS se uskuteční 2.–3. dubna 2022.